tiistai 22. marraskuuta 2016

Tripadvisor työpaja

Kookoonnuimme 21.11. Äänekosken kaupungintalolle saattamaan alueen yrityksiä täpliksi Tripadvisor-palvelun kartalle. Aluksi tutustuimme itse palveluun ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin yrittäjälle. Teimme hakuja eri alueille ja juttelimme palvelun käytöstä yleisellä tasolla. Oli pysäyttävää huomata kuinka vähän yrityksiä Äänekosken alueella on listattuna, onhan Tripadvisor kuitenkin maailman suurin matkailusivusto. On oleellista huomata, että myös matkailijat voivat lisätä kohteita Tripadvisor-sivustolle; ravintolalla tai hotellilla voi siis olla profiili olemassa yrittäjän ollessa asiasta täysin tietämätön. Arvosteluiden antaminen yrityksistä on yksi Tripadvisor-palvelun perus ideoista. Olisi varmasti suotavaa yrittäjän kannalta ottaa tämä jo luotu profiili hallintaansa, jotta pystyisi vastaamaan annettuun palautteeseen.
Koulutukseen osallistuneet yrittäjät sekä muutamat, jotka eivät paikalle päässeet, olivat aloittaneet profiilien luomisen ennen työpajaa. Tavoitteena oli, että voisimme työpajassa jalostaa julkaistuja profiileja hieman pidemmälle ja tutustua palveluun hieman syvemmin. Koska profiilipyynnöt olivat työpajan alkaessa vielä käsiteltävinä jouduimme tyytymään arvosteluiden kirjoittamiseen palvelussa jo olevista yrityksistä. Otimme hetkeksi siis matkailijan roolin ja kirjoitimme muutamia arvosteluita kohteista, joissa olimme vierailleet. Laitoimme asiakkaan roolissa vireille myös muutamia profiilin lisäyspyyntöjä.
Työpajan lopuksi pohdimme ja keskustelimme Tripadvisor-palvelun ja muiden sosiaalisten median palveluiden tarjoamista mahdollisuuksista, odotuksista niihin liittyen sekä mahdollisista peloista. Onko matkailijoiden antama negatiivinen palaute uhka vai mahdollisuus? Miten mainostan sosiaalisessa mediassa? Kuinka monessa palvelussa minun kannattaa olla mukana? Miten osaan ja mistä löydän apuja?
Työpaja keskusteluineen oli erittäin antoisa. Nyt vain odotamme profiilien hyväksyntää Tripadvisorin taholta ja toivomme matkailijoiden löytävän Keski-Suomen palvelut entistä paremmin; onhan Suomi kovassa nosteessa matkailubisneksessä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti