maanantai 29. elokuuta 2016

DigiNature vol. 2 - Ideasta suunnitelmaksi

Toinen DigiNature-tapahtuma järjestettiin 29.8.2016 Rautalammilla Törmälän loma- ja kurssikeskuksessa. Liekö syy sateisen sään vai syrjäisen (mutta kauniin) sijainnin oli osanottajamäärä tapahtumassa melko pieni. Tarkoituksenahan meillä oli jatkojalostaa ensimmäisen tapahtuman ideoita eteenpäin; saada muutama idea konkretian tasolla nytkähtämään liikkeelle.

Alussa tutustuimme pareittain toisiimme ja kartoitimme toistemme osaamisalueita (markkina-, teknologia ja organisaatio-osaaminen). Tämä kartoittaminenhan päättyi siis siihen, että kaikilla oli PostIt-lappuja liimattuna rinnuksiin ja otsiin ja tiesimme suunnilleen toistemme osaamisalueet.
Ensimmäisen tapahtuman 202:sta ideasta osa oli valittu jatkokäsittelyä varten. Nämä ideat oli jaettu kolmeen eri pääteemaan, joista osanottajat valitsivat itseään kiinnostavat aihealueet pienryhmätyöskentelyä ja digitaalisten palveluiden yhteisluontia varten.


Yksi ryhmä alkoi miettimään teemaa ”elävä kartta” ja he saivatkin melko selviä säveliä paperille liiketoimintallia varten, tästä voi vielä syntyäkin jotain! Toinen ryhmä alkoi jatkojalostamaan ideaa museoiden aineistojen digitalisoimisesta ja paikkatiedon hyödyntämisestä. Konsepti osoittautui ryhmälle hankalaksi. Ajatuksia aihe kyllä herätti, mutta konseptissa oli hieman liikaa kysymysmerkkejä ja liian vähän asiantuntemusta ja jatkokehitys jätettiin ns. ”hautumaan”.

Etelä-Konneveden kansallispuiston ympärille kietoutuva e-kansallispuistohanke ja suunnitelmat digitaalisten palveluiden hyödyntämisessä kuulostivat erittäin mielenkiintoisilta. Petri Lounaskorpi oli juuri valittu hankkeen nokkamieheksi ja hän esitteli alustavia suunnitelmiaan hankkeesta; saammeko esimerkiksi tulevaisuudessa reaaliaikaista tutkimustietoa kansallispuistoon sijoitetuista mittalaitteista?
Illan lopuksi palkittiin Riitta Kiviluoto kovasta aktiivisuudestaan sekä lupaavimmasta digitaalisesta palvelusuunnitelmaideastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti